Business & Art: Silmäniloa arkeen/Spicing up the ordinary


Kalevankulman Antell-kahvila Oulussa on lähtenyt mukaan pienimuotoiseen taideprojektiini "Business & Art: Silmäniloa arkeen". Viisi työtäni ovat siis esillä kahvilan vitriineissä kahden viikon ajan 5-19 helmikuuta.

Etsin Oulusta ennakkoluulottomia yrityksiä jotka voisivat kiinnostua taiteen edistämisestä oululaisessa liike-elämässä ja katukuvassa. Tarkoituksena on tuoda taidetta vain silmäniloksi yritysten työntekijöiden ja asiakkaiden jokapäiväisiin hetkiin, monet kun eivät tule koskaan käyneeksi gallerioissa ja museoissa tai jopa kaihtavat niitä. Näin myös taitelija saa tuotantoaan hieman esille tavanomaisten ja aika suppeiden piirien ulkopuolella.

Projekti toimii "no profit"-periaatteella, eli tarkoitus ei ole myydä töitä yrityksen tiloissa vaan asettaa ne vain ilmaiseksi esille liiketilaan sen kaunistukseksi, yhdessä sovituksi ajaksi, muutamasta päivästä pariin viikkoon. Taiteilija jättää paikan päälle mahdollisen esittelyn, käyntikortin tai muuten yhteystiedot mahdollisia tiedusteluja sekä palautetta varten, ja hoitaa myös esille laittamisen, purkamisen ja vakuutukset itse jotta yhteistyökumppanille ei koidu ylimääräistä työtä/vaivaa/kuluja.

 

Olen erittäin kiinnostunut kuulemaan mielipiteesi, anna siis palautetta vapaasti tässä alla, julkisessa Vieraskirjassa tai yksityisesti kontaktisivulla.

 

EDIT: Harmikseni henkilökohtaista palautetta tuli todella vähän, mutta onneksi kahvilan henkilökunta kertoi asiakkaiden positiivisesta vastaanotosta! Kiitos Antell!

"Business & Art: Spicing up the ordinary" is the name of my miniature project that brings art to the general public through "no-profit" cooperation with businesses. The Antell café at Kalevankulma in Oulu, Finland, is the first business to join in the project, taking in five of my "light sculptures". The artworks will decorate the café's windows for a two-week period from February 5th to 19th.

 

The "no-profit" idea consists in not selling the artworks in the businesses' premises, but just bringing nice things to look at to customers, employees and passers by. The artist takes care of everything, including insurance, so that the business partner does not have any extra work or costs from from project - only nice decoration!

 

Art and creativity in all its forms belong to our everyday life and should not be confined in galleries and museums. This is my contribution to freeing Art and bringing together people who feel the same way, whatever their professional and personal profile. 

 

I would love to have your feedback here below, in the Vistors' book or through private contact on this page.

 

EDIT: Unfortunately personal feedback from the exhibition was scarce, however the café staff told about positive reactions of the clients. Thank you Antell!


Écrire commentaire

Commentaires: 1
  • #1

    Taru (vendredi, 05 février 2016 17:16)

    What a brilliant idea, well done!